Location: Galeri Nasional Indonesia
Date: Aug 20, 2016



















I'll see you on my next post! 


Cheers,

            
Instagram : @cindyartha
Twitter :@cindyartha
E-mail : cindyarthaa@gmail.com
Share this post to your social media by click the icon down below

Location: Bazaar Art Jakarta 2016 - Ballroom The Ritz Carlton Pacific Place
Date: Aug 28, 2016




























ABOUT BAZAAR ART JAKARTA
Bazaar Art Jakarta is the first and biggest art fair in Indonesia presented by Harper's Bazaar Indonesia and held annually since 2009.

Occupying a 7,500 square meter area at the Ballroom of The Ritz-Carlton Jakarta, Pacific Place, Art Jakarta has become the main destination for art collectors and enthusiasts in Indonesia and Asia Pacific. Strategically located in an upscale shopping mall in the heart of the Jakarta's Sudirman Central Business District (SCBD), the venue attracts the communal and shopping-oriented characteristics of the Indonesian society. The venue inside the shopping mall also further increases the public exposure of the arts in line with the idealism of Art Jakarta to greater promote public awareness and appreciation of the arts.
(source from website)



I'll see you on my next post! 


Cheers,

            
Instagram : @cindyartha
Twitter :@cindyartha
E-mail : cindyarthaa@gmail.com
Share this post to your social media by click the icon down below


Location: RMK Room - PT Kalbe Farma Tbk
Date: Dec 7, 2016
Time: 08.00 - 17.00































I'll see you on my next post! 


Cheers,

            
Instagram : @cindyartha
Twitter :@cindyartha
E-mail : cindyarthaa@gmail.com
Share this post to your social media by click the icon down below


Ever wondered what kind of makeup you should wear to the office? 
There are some essential do's and dont's when it comes to the type of makeup you should wear to work. You want to impress, but not overdo it.
Impressions are everything when it comes to progression in the workplace and from, whether we like it or not. Appearance ultimately will play a big part of overall impression you give.

My type-of-office-makeup is natural fresh. And the key is a perfect foundation, shape of eyebrows, waterproof mascara and shade of lipstick ;)

And here are my tips for how to look 8 hours natural fresh at work:

FACE
Although this might seem obvious, some people still continue to ignore the fact that perfect foundation is key to nailing your office makeup.
Because of my type of face (combination to oily), i prefer to use matte foundation like L'Oréal Infallible Pro-Matte Foundation (104) or Revlon Colorstay Foundation (Natural Beige). Be sure it is long-lasting however, as I dont want to be the one nipping to the bathroom every hour to re-touch my makeup. Ah ya, dont forget to set all foundation with the powder ya. I use Revlon Touch & Glow loose powder (55 Cream Beige) or Make Over Perfect Cover Two Way Cake (02 Coral)

EYES
I believe thay smoky-eye or the cat-eye has their own time and place. Essential to office look is to wear a natural eyeshadow that sweeps effortlessly over the lids. Matte eyeshadow like ELF Mad for Matte Eyeshadow Pallette is perfect for this look. But for me, i often skip eyeshadow for my office look hihihi.  

Another important tips for eyes - no heavy eyeliner! I recommend to use brown eyeliner like Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner or Mizzu Eyeliner Pen, then placing it in the outer corner of your eye.

I can go to office without eyeliner and eyeshadow, but no with mascara!
Before I apply mascara, I give my lashes a good curl to make my look more wide awake. I always use a waterproof mascara (like Maybelline The Magnum Volum Express Waterproof Black Mascara or Maybelline Lash Sensational Waterproof Mascara), so I will highly recommend that on a daily office look. It wont smudge and give me another panda eyes. 

LIPS
Lip color should be one that goes with the look on the face. With lip color, you have a little bit more freedom to express yourself than you do at work with eye colors, as long as they are not too distracting. When I select a shade for wearing to the office, I go for natural shades that blend well with my original lip color. I choose nude matte lipstick to color my office look, like Tarte LipSurgence Matte Lip Tint (Exposed), MAC (Kinda Sexy), and Bourjois Rouge Velvet Edition (Happy Nude Year). These product is very comfortable for me. Although they are matte lipstick, it is not heavy on daily use and do not make my lips dry. I avoid bold color of lipstick like bright red, red vampire, and neon pink - I still dont wanna be a center of attention because those heavy color.  

CHEEKS
Blushes are a great way to conceal the unwanted marks on your face. Go for the natural shades like peach or pink coral color and it will work wonders for face. I recommend Emina Cheecklit Cream Blush (peach & coral), Make Over Blush On (03 - Promiscious Peach), and Tarte Amazon Clay 12-hour Blush (Bashful), they look truly impressive.

And here is my office make-up :)






I think that's all. Hope you learned a few office makeup tips.
How about your office makeup?  Let's leave your thought below in comment box yaa! 

I'll see you on my next post! Xo 



Cheers,

            
Instagram : @cindyartha
Twitter :@cindyartha
E-mail : cindyarthaa@gmail.com
Share this post to your social media by click the icon down below



Hello Girls,

back again with me, buat sharing racun baru hihihi.
Kali ini lipstik lagi dan lagi yaa. Aku senang sekali akhir-akhir ini sudah mulai banyak koleksi matte liquid lipstick dari produk Indonesia, dari LT Pro, Wardah, Emina, Esqa, BLP, dan inilah yang paling aku tunggu. Sebelumnya, Make Over memang sudah mengeluarkan lip product dengan berbagai tekstur, baik matte maupun glossy. Dan seperti yang kita ketahui, produknya selalu bagus-bagus, baik dari warna, pigmentasi maupun kualitas. 
And finally, Make Over mengeluarkan lip cream nya yang pertama, yaitu MAKE OVER Intense Matte Lip Cream yaay! 


***
Product: MAKE OVER Intense Matte Lip Cream
Price: Rp 95.000
Netto: 6.5 g 

Aku mau cerita sedikit mengenai lip cream ini. MAKE OVER Intense Matte Lip Cream memiliki 8 shades, diantaranya 001 Lavish (bright magenta), 002 Heiress (bright candy pink), 003 Secret (nude peachy pink), 004 Vanity (nude brown), 005 Impulse (dark red), 006 Cosmopolitan (medium red), 007 Scarlet (bright red) dan 008 Libertine (medium pinkish brown). 
Dan yang aku beli adalah 003 Secret.

Kalau ada yang bertanya 
"katanya ini produk yang ditunggu-tunggu, kenapa beli nya cuma 1?"
Simple sih, ini memang kebiasaan aku kalau beli lipstik baru., cuma satu hahahahah. Berhubung Make Over ini satu produksi dengan Emina dan Wardah, dan entah kenapa walaupun semua orang bilang lip cream Emina & Wardah sangat bagus dan comfortable, I am not inline with their opinion. Ya intinya, based on experience with both of products, aku takut beli ini sekali banyak padahal baru mau coba (berhubung ga ada tester di counternya).




Produk ini keluar dengan packaging kardus hitam kecil yang berisi keterangan ingredients, expired date dan kode BPOM nya. Dan sayangnya, produk ini masih mengandung paraben yang tertera pada ingredient-nya.
Yang unik adalah walaupun ada kemasannya, kamu tetap bisa melihat shade lip cream ini tanpa harus membukanya terlebih dahulu ;)


Isi produknya sendiri dikemas dengan botol yang dilapisi finishing glossy yang berbentuk transparan, sehingga kamu bisa dengan mudah melihat shades nya. Di bagian bawah botol tertera label untuk melihat nama shade produk ini. Pertama kali melihatnya, ada kesan simple, clean, and quite elegant.


Aku pribadi suka sekali dengan aplikatornya, Sekilas mirip dengan aplikator Bourjois Rouge Velvet Edition. Aplikator ini berbentuk doe foot yang mana dapat memudahkan pengaplikasian karena memiliki ujung lancip. Yang bikin happier, tanpa lip liner pun kamu tetap bisa membingkai bibir dengan mudah.



Menurut aku, tekstur nya lebih creamy dibandingkan sister productnya, Wardah. Pigmentasinya baguuuuss, aku sukaa, karena warnanya langsung kelihatan sejak aplikasi pertama. Katanya, MAKE OVER Intense Matte Lip Cream mengandung teknologi hyper chromatic pigment sehingga warna lipstik menjadi lebih intense (as per they claimed) hanya dalam sekali oles. Untuk mendapatkan hasil matte memang perlu waktu yang bisa dibilang cukup lama, sekitar 3-5 menit. Selain free fragrance, katanya produk ini mengandung formula clay gel yang akan membuat teksturnya ringan di bibir seperti tidak memakai lipstik.

Tapi kayanya ga berlaku untuk bibir ku deh, girls.
Menurut aku agak lengket setelah di bibir. Selain itu, produk ini bikin fine lines gitu, jadi garis-garis bibir terlihat jelas. 



Memang sih, staying power nya bisa sampai 7-8 jam tanpa kamu makan makanan yang berat yang mengandung kuah atau minyak, tapi lama-kelamaan jadi membuat bibirku kering. But ya, thats okay, mungkin memang perlu lip balm dulu untuk pengaplikasian awal. Karena memang tidak kissproff dan transferproof, jadi biasanya kalau dipakai makan dan minum warnanya fading sih, cuma masih termaafkan dan masih cantik kok ;)

finish look

SCORE
8 of 10

Selain di counter Make Over langsung, kalian juga bisa beli MAKE OVER Intense Matte Lip Cream ini di Sociolla dan mendapat potongan Rp 50.000 kalau kalian menggunakan kode diskon di bawah ini ya, girls.

Sekian dulu review dari aku mengenai MAKE OVER Intense Matte Lip Cream yaaa.
Jangan lupa share pengalaman kalian saat memakai lipstik ini dengan meninggalkan komentar di bawah yaa!

See ya on my next post! Xo 

Cheers,

            
Instagram : @cindyartha
Twitter :@cindyartha
E-mail : cindyarthaa@gmail.com
Share this post to your social media by click the icon down below